F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

Florida fishing 2014

FiskeberättelserPosted by Björn Wärn Fri, January 09, 2015 23:06:14
Semester i fantastiska Florida med stora förväntningar på fiske. Tyvärr blev det ingen guidad tur eftersom det kostar $350 för att hyra en guide en halv dag. Jag hade dock packat med mig relaxjigg och lite dropshotjigg. Jag lyckades iaf lura en Snook när jag körde fiske från stranden. Mina fiskekompisar pelikanerna och hägern hade aldrig sett gulsvart relaxjigg för.


Här spanade vi på delfinerna som är skickliga fiskare. Jag lägger fortfarande min röst på att vi kör Florida F5F-fiske 2016. Billigt och flexibelt med många många möjligheter.

(Bilderna vill inte riktigt ladda tyvärr, bara en suddig Snook)  • Comments(1)//www.f5f.se/#post159

Gäddan 2014

FiskeberättelserPosted by Kalle Seth Thu, December 18, 2014 09:07:29

Såg bilden och kunde inte låta bli

  • Comments(3)//www.f5f.se/#post158

Effektivisering

FiskeberättelserPosted by Kalle Seth Sun, August 31, 2014 18:00:23
I dessa tider är det som alla vet ruskigt svårt att få till fisketid, men känner att jag fått ett genombrott i år när hela familjen hängt med ett par gånger, dessutom får man då hjälp med att göra i ordning eventuell fisk och bättre mat. Det blir inte lättare, men kul är det.
kan se potential!

Sjön söver
Ruggigt stolt  • Comments(0)//www.f5f.se/#post154

Minnen

FiskeberättelserPosted by Kalle Seth Tue, August 19, 2014 14:44:24
Det va ett tag sedan och jag kommer göra ett samlat inlägg över sommarens bravader, men kände att jag inte kunde vänta med detta.
Jag va ute på okänd sjö i småland härom veckan och stötte på ett par stensköna killar i 10 års åldern som spelade AC/DC i båten och trollade gädda. Inte utan att det väcker minnen.

Hade själv fiskat ett par timmar innan de puttrade fram med sin gamla 4hästars och började fråga en massa. "De trodde att de där djävla gäddorna hade gått i gryt"

Vår diskussion slutade i allafall med att jag sa att de fick kämpa på så att de inte fick med sig namnet. Vilket namn utbrast de! Om ni inte vet det och planerar hålla på med sportfiske kommer ni förr eller senare få bära det till nästa tur. Vilket namn!
det får ni ta reda på själva :)

I alla fall de önskade mig "lycka till" :) och fortsatte sitt fiske och bjöd på flera bra låtar.

När jag sedan åker in för att äta på samma ställe som de gick upp har de antagligen funderat eller googlat, men kunde inte hålla mig för skratt.  • Comments(3)//www.f5f.se/#post151

Le Bôlm

FiskeberättelserPosted by Johan Sun, May 04, 2014 18:13:44


  • Comments(4)//www.f5f.se/#post150

Premiär 2014

FiskeberättelserPosted by Mariano Vozzi Sat, January 04, 2014 22:30:16

2014 började, för F5F syd, med en kort tur till Lödde å. Förväntningarna skruvades upp en aning när killen som sålde fiskekorten berättade att den senaste stormen förstört ett gäng regnbågsodlingar och att det fullkomligt kokade i ån...Nja. Det varken kokade eller småputtrande. Men undertecknad knep en lite öring på 1,1 kg. Det var allt fast vi testade diverse metoder både efter öring och abborre. Nästa besök till ån lär dröja ett tag.
Vi hade iaf tur med vädret.
  • Comments(1)//www.f5f.se/#post148

Prickskytte i Ringsjön

FiskeberättelserPosted by Mariano Vozzi Fri, June 07, 2013 21:45:26
Kalle och jag lyckades rodda ihop en fiske eftermiddag i Ringsjön. Förväntningarna var som vanligt höga, som det brukar vara när man är tillbaka i sina hemmavatten. Det började ganska trögt. Vi såg mycket fisk på lodet, men de var otroligt skygga. Så fort jiggen kom i närheten så vek gösen av och stack. Kalle hade föredömligt metat lite betesfisk dagarna innan, så han sadlade om. Detta gav tydligt resultat. Fast det måste varit den fulaste betesfisken i historien, så var den effektivare än jiggarna. Det hela slutade med en liten "bolmen gis" och en massa tappade hugg. Undertecknad fick ett klassiskt botten napp på 6 m när det var 12 m djupt! Det måste varit en monstergös, men det får vi aldrig veta, eftersom Kalles jigg skar av min lina!!! Har börjat fundera på att byta ut flätlinan mot wire :)

En bild på kvällens stjärna kommer dock här.

  • Comments(3)//www.f5f.se/#post144

Florida fishing

FiskeberättelserPosted by Björn Wärn Sat, December 08, 2012 22:08:07
Hemma efter två fantastiska semesterveckor i Floridavärmen med lite fiske trots allt. Vi tog oss från Miami till Captiva island. Det här är det absolut häftigaste vattnet för fiske efter snook, tydligen fisken alla vill fånga. Snook är en brutal jägare, ganska lik en gös, som simmar i varma vatten i Mexikanska golfen. Tyvärr fanns inte kunskapen och utrustningen för att kroka en sådan här fighter den här gången. Jag fiskade med räka och enkelkrok och hade inte en chans. Men med ett gäddmete-set och livebait..ojoj.

Fiske med guide blev aldrig av, de ville ha 3000kr för en tur. Eftersom jag var ensam och inte hittade några fiskepartners blev det landfiske.

En Pompano var den bästa firren.

Fick fightas med pelikaner och delfiner innan den kunde landas i håven.

Pinfish och en delfin-show-off!

  • Comments(1)//www.f5f.se/#post139
Next »