F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

Gös ...

FångstrapporterPosted by Jonas Kling Thu, June 04, 2009 12:55:33

Lördagen den 30 maj var det åter dags för en tur i Bolmen. Denna gång var jag ensam. Lite lurigt att lägga i båten då det blåste friskt rakt in mot iläggningsrampen. Efter lite småstrul kom jag så småningom ut. Det blåste rejält och den lilla Linder 440 kändes som ett litet badkar. Försökte börja trolla med 4 spön, men det trasslade mest hela tiden – var tillråga på allt nära att falla överbord när jag snubblade över spöhållarställningen – behöver ordna ngt annat, bättre.

På vägen upp hade jag köpt mkt fin mört av Jonny ”The Mört” i Vaggeryd. Trevlig kille som visade sig vara den absolut mest seniora gösfiskare jag träffat. Mörten fick jag inte så stor användning av då den friska blåsten gjorde det omöjligt att på ett effektivt sätt meta … det blev trolling mest för hela slanten, förutom ett kort avbrott för gösmete på 10 min (som gav en skaplig gös).

När jag väl lyckats ta mig upp till norra Bolmen så var klockan ca 1430. Trolling fram till sena kvällen gav idag ca 17 gösar. Denna gång ngt större storlek. Tog upp ett några st fina matfiskar, resten sattes ut med varsam hand. Långsam trolling var dagens melodi … även denna gång fiskade Cordell (suspending) bäst – ”clownfärgen”. http://www.trumman.com/cordell/col/cs6_220-225.htm.

I denna vobbler jag hittat rätt djup för de norra delarna. Just suspendingmodellen funkade bra, fick två dubbelgösar så jag stannat båten för att drilla en gös …

Utan blåst så tror jag att jag lyckats ha ett ännu bättre fiske. Det blev ganska bökigt att hålla reda på alla spön och linor i den lätta aluminiumbåten.

/Dir. Gös

  • Comments(0)//www.f5f.se/#post47