F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

Vrrr. Nu är det dags i region Sthlm!

FångstrapporterPosted by Björn Wärn Tue, September 20, 2011 10:48:20

Region Sthlm är som vanligt ganska blygsam med fångstrapporter fram till hösten. Men nu är båten ilagd på ny plats och tre turer är avklarade. De första två turerna i september var mycket sega. Jag testade olika jiggar och drop-shot utan bra resultat. Bara smågäddor och en abborre på relax. Men nu i helgen tror jag att det kom en vändning. Vattentemperaturen sjönk, kring 15 grader, 12 grader ute i fjärden fick jag höra. Då kommer gösen!

Gott om löja i kanalen, så jag kunde snabbt håva upp ett gäng och komma ut och fiska. Knappt hade jag fått i mina två meten och börjat äta min frukost när ett flöte dyker. Vilken tung och tjurig jävel, den ville aldrig komma upp till ytan. *RP* Men när jag tillslut såg gösen i vattenytan tänkte jag "jävlar 6 kilo". *RP-RP* När jag fått in den i båten ropade jag på en båt bredvid som fick hjälpa mig med vägning och ta ett kort. Men fan, den vägde inte ens 5 kilo. 4850 är ändå det största vi fått på länge i f5f och jag hade glömt hur stora de blir. Varsamt fick den simma tillbaks igen (först uppochner hoppas den klarade sig).

Och! Jag skulle villa påstå att denna storlek är kring medelvikten på gös i pölen.

Inte en enda fisk till fick jag och inte heller de andra 2 båtarna som var där. Men nu kör vi gubbs!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by karloscar Thu, September 22, 2011 11:25:05

Fy faan du är het som en kammin!

Posted by Björn Wärn Tue, September 20, 2011 21:58:13

Jag hade några pet på jiggen, men det kändes aldrig hett. Relax som vanligt, ingen kontakt på drop-shot (måste kiöba nytt spö). Det kan inte vara möjligt att Relay är det hetaste betet i år igen...

Posted by karloscar seth Tue, September 20, 2011 21:30:05

Underbart att se...sjukt sugen blir man..riktigt fin firre. Har du inte känt något på jiggarna? Va försiktig med vad du nämner bara så att vi inte lurar dit mer folk än nödvändigt. Syns snart :)