F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

Gösfiske ;)

FångstrapporterPosted by Kalle Seth Mon, May 13, 2013 08:49:51

Ja omständigheterna gör att när man väl får chansen så blir det bra förberedelser och fokus, så även denna gång.

Vädret skulle vara perfekt för vertikalfiske och lite jiggning, men vi hade inte hunnit gnälla färdigt på den ruskiga värmen innan det konstigt snabbt slog över till 8s/m och hagel (något som får vem som helst att vackla i entusiasm).

Min medresande kock, Dr Gös alias King kling(självutnämnd) fixade dock med lite härligt käk så fort det stabiliserade sig.

Faktiskt perfekt i båten!

Med ny entusiasm och kraft fick vi göra en ny analys och fundera på om väderomslaget nu skulle göra att det blev ännu sämre.

Klockan närmade sig en vanlig arbetsdags slut och vi hade bara lurat upp tre gösar med en knapp topp på 3 kg, när jag började jigga istället.

Både jag och Jonas hade riggat med en klassisk Pölenjigg så jag vet inte varför jag tog Jonas Zanderspö som är inköpt för abborre i Kanalen i Malmö. Kort och gott det small direkt och vi hade några riktigt spännande minuter med många gissningar på vikt och hur bra den satt.

6,05 blev svaret på denna vackra pjäs och med lite tur och feta löjor kan den växa till sig till nästa år och bidra till ett rejält höjt PB.

Sedan rundade vi av med 5-10 gösar, men ingen större :)

/K

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Björn Wed, June 05, 2013 13:43:49

Riktigt fin gös! Bra rapport.