F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

F5F - Fiskeklubben Fem Flöten

Prickskytte i Ringsjön

FiskeberättelserPosted by Mariano Vozzi Fri, June 07, 2013 21:45:26
Kalle och jag lyckades rodda ihop en fiske eftermiddag i Ringsjön. Förväntningarna var som vanligt höga, som det brukar vara när man är tillbaka i sina hemmavatten. Det började ganska trögt. Vi såg mycket fisk på lodet, men de var otroligt skygga. Så fort jiggen kom i närheten så vek gösen av och stack. Kalle hade föredömligt metat lite betesfisk dagarna innan, så han sadlade om. Detta gav tydligt resultat. Fast det måste varit den fulaste betesfisken i historien, så var den effektivare än jiggarna. Det hela slutade med en liten "bolmen gis" och en massa tappade hugg. Undertecknad fick ett klassiskt botten napp på 6 m när det var 12 m djupt! Det måste varit en monstergös, men det får vi aldrig veta, eftersom Kalles jigg skar av min lina!!! Har börjat fundera på att byta ut flätlinan mot wire :)

En bild på kvällens stjärna kommer dock här.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Björn Mon, July 08, 2013 06:33:40

Inte bara folket, men även betesfisken är ful i området kring bolmen?

Posted by Mariano Vozzi Mon, June 10, 2013 16:59:35

Försökte lägga upp den flera gånger, men det gick inte. Har ingen aning varför. Den var kanske för ful;)

Posted by kalle Mon, June 10, 2013 13:56:36

Undrar ju lite va bilden du refererar till är?

I övrigt kan jag bara säga att betesfisk är ett besvärligt problem som alltid dyker upp. Att ingen boostar fireball måste ha med att det inte finns någon ekonomi för tillverkningen.